Sud presudio da je bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić napravio svašta nešto prilikom nabavke respiratora i kaznio ga kaznom zatvora u trajanju od 4 godine. Osuđen da je nabavljao zajedno sa kompanjonima respiratore koji nisu za tu svrhu i koji su izazvali pravi belaj među oboljelima od Covida.

I to je to. U svakoj normalnoj zemlji, u državi koja drži do prava i pravde. Ali ne, Bakir o tome šuti. Sjedi u viletini na Poljinama, sad već dijelu grada Sarajeva u kojem su smješteni oni koji se nazivaju novom elitom koja to posta upravo zahvaljujući, između ostalog, i vladavini onih koji su proizvod Bakirove politike. Sjedi namišlja i šuti. Neki bi rekli mudro šuti.

Nadam se da su novinski natpisi novog advokata Fadila Novalića upravo o njemu, bili istiniti i govorili o zlodjelima bivšeg premijera kao i momentum da je advokatica tog osuđenika podložna zakonu u aferi o iznošenju mobitela koji je dokazni materijal.

Nije li vrijeme da se Novalić isključi iz stranke. Nije li vrijeme gospodine Izetbegoviću da shvatite da polako, ali se stvari mijenjaju i da sud i sudovi u ovoj zemlji kad tad moraju izići iz okova koje ste im postavili vi, stranke koje decenijama ovu zemlju smatraju svojinom pa tako i sudstvo.

By admin