Kako saznaje Raport Solak još uživa status i prava koja proizilaze iz direktorske pozicije. Po tom osnovu, Solaku je protekle skoro četiri godine isplaćeno više od 100.000 KM, iako on nije obavljao nikakve poslove u tom razdoblju u Upravi. Iz Uprave godinama na medijske upite kriju točan iznos Solakovih primanja dok je pod suspenzijom i u odgovorima medijima spominjali su uglavnom koeficijente, bodove i postotke. No, prema posljednjem izvještaju federalnih revizora ustanovljeno je da je Solak nakon suspenzije primao mjesečni iznos od 2.605 KM.

Postoji plan da Novalić uputi molbu za pomilovanje, odnosno zatraži potpuno oslobađanje od izdržavanja kazne od Predsjedništva BiH! Prema nekim izvorima, već je upućena molbu za pomilovanje Ministarstvu pravde BiH, koje je shodno odredbama Zakona o pomilovanju BiH prosljeđuje Predsjedništvu BiH.

Kad god je neki praznik i kada se izvjese zastave ove zemlje nailazimo na užas. Pa ima ta zastava svoje oblike kojih se treba pridržavati. Mogu li vam ikako u glavu ući kako ta zastava izgleda i kako je staviti za praznike?