Neće mahala iz pojedinaca pa kako god okrenete. Prije su se žene iz mahale prepucavale iz avlije u avliju ili s prozora na prozor. Bila je to u ta stara vremena dobra zanimacija za komšije kada se dvije žene iz mahale u slengu ovdašnjem poznate kao mahaluše, verbalno sukobe i to vam je službeno kazano, a narodski je kada se dobro posvađaju.

Eh, kako to danas izgleda zorno nam prikazaše dvije političarke u oskarovskoj izvedbi i prikazu mahaluša. Kaže prva prepoznatljiva kao žena bez osmijeha sa nekim, koliko utemeljenom procijenite sami, ledenim i nipodštavajućim izrazom lica u narodu poznatija kao šefica „Naše stranke“ Sabina Ćudić i gradonačelnica Benjmina rođena Londrc.

Ali ništa u mhalaštini bez muškaraca. Sve fol oni ne tračaju, ali…Oglasio se i Almir Bečarević koji je ovaj sukob okatraterisao kao i svako muško stavljajući se na jednu stranu. Pita Almir rođeni Bečarević Sabinu Ćudić hoće li nam udba biti sudba. Nisko udara Almir aludirajući, valjda pitanjem na oca Sabine Ćudić. Mahala podrazumijeva niske udarce, ali Almire ipak je to Sabina žensko.

Ljudi moji pobiše nam se, fizički sukobiše u Skupštini kantona predstavnik SDA Haris Zahiragić i Elvis Vreto iz NiP-a. Primitivizam u najboljem primjeru tog pojma. Bruka koja je u brzini svjetlosti obišla i region i šire. Šta mi drugo poslati možemo sa ovakvim liderima osim bruku i sramotu?