Promocija knjige “Pisma snova” održat će se 26.7.2024. godine, u Sarajevu u Centru kulture i mladih (ulica Jelića br. 1) s početkom u 20:00 sati.

Zakazane promocije u BiH

Promocija romana održava se u još tri grada Bosne i Hercegovine. U Ključu, u Domu kulture promocija je zakazana za 19.7.2024. godine, u 20:00 sati. Na gradskom trgu u Travniku, Haris Dubica će promociju knjige održati 30.7.2024. godine, s početkom u 20:30 sati.

Zatim, 2.8.2024. godine, s “Pismima snova” upoznat će se i publika u Cazinu, u Centru za kulturu i turizam. Promocija knjige počinje u 19:00 sati. Napominjemo, ulaz na promociju BESPLATAN je u svim gradovima.

Režirao je spotove najpopularnijih pjesama

Rođen u Švicarskoj 23. decembra 1982. godine, karijeru započinje 2006. godine. Poznat je kao režiser spotova i reklama, a svoj talenat pokazao je i objavljivanjem svog prvog romana.

Sarađivao je sa mnogim poznatim ličnostima: Dino Merlin, Lepa Brena, Edin Džeko, Emir Hadžihafizbegović, Dženan Lončarević, i mnogim drugim regionalnim pa i svjetskim zvijezdama.

Haris Dubica na dodjeli nagrade za kulturu u Švicarskoj

Dobitnik je brojnih nagrada, a među njima su nagrade za spot godine, koju je do danas dobio tri puta, zatim nagrada za kulturu u Švicarskoj, pobjede na “Solothurner Film Festivalu”, “Best Swiss Video”, nagrada za spot godine u Srbiji i mnoge druge.

Ukratko o “Pismima snova”

Prvobitno je zamisao Harisa Dubice bila da to bude scenario za film. Međutim, odlučio se okušati i u književnosti pa je “Pisma snova” pretvorio u roman sa neočekivanom radnjom, ali i likovima.

Roman sadrži nekoliko priča i likove koje sigurno ne biste očekivali. Svaka priča koja se nalazi u “Pismima snova” ima i istinitih i izmišljenih dijelova. Ono što je bitno jeste da knjiga nikoga ne ostavlja ravnodušnim. “Pisma snova” dostupna su i na njemačkom jeziku pod nazivom “Traumbriefe”.