U ekskluzivnom razgovoru za Smartinfo, Garaplija kaže da su ga optužili i osudili jer je saznao ono što se nije smjelo saznati o zločinima sa „bošnjačke strane“.

Za taj slučaj su vezani predmeti za ratne zločine:„Veliki park“, „Ševe“, „Atentat na porodicu Halilović“, „Ubistvo Sarajevskih Romea i Julije“, „Likvidacija vojnika UNPROFOR-a“, itd.

”Kao glavni osumnjičeni i neposredni izvršilac ovih zločina označen je Herenda Nedžad, lice koje sam kao pripadnik tajne službe uhapsio i isljeđivao. Nakon što mi je Herenda priznao svoje zločine, paraobavještajno-pravosudna mafija se okomila na mene i u montiranom procesu osudila na 13 godina strogogo zatvora.”, kaže Garaplija.

Na potezu Tužilaštvo BiH

Prije nešto više od šest mjeseci, Edin Garaplija je prijavio Tužilaštvu BiH više lica iz pravosuđa, policijskih agencija i paraobavještajnih grupa za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, nesavjestan rad, sprečavanje dokazivanja.

”Ova organizovana zločinačka grupa je montirala lažne optužnice kako bi diskreditovala svoje protivnike, uticala na pravosuđe i nanijela štetu budžetu Bosne i Hercegovine za preko milion KM.” – zaključuje u razgovoru za naš portal.

Kompletan intervju možete pogledati na youtube odnosno linku ispod.

By admin