Ekipa mostarskog Veleža odigrala je na „Grbavici“ prvu utakmicu UEFA Konferencijske lige gdje su dočekali Inter Club d’Escaldes iz Andore. Susret je završen neriješenim rezultatom sa po jednim postignutim golom na obje strane.

Posjećenost utakmice

Istočna, zapadna i sjeverna tribina stadiona „Grbavica“ danas su zračile crvenilom. Neobično za ovaj stadion, u kojem uvijek prevladava plava boja. Rođeni su u velikom broju došli da podrže svoju momčad, a fudbaleri su na terenu dali svoj maksimum.

Podjednake prilike na obje strane

Inter Club poveo je u 34′ minuti susreta nakon što je Joan López Eló zatresao mrežu Hadžikića. Vodstvo gostiju poljuljalo je igru Rođenih, ali Alves Lucio je u drugom poluvremenu vratio mir u redove Veleža kada je u 65′ minuti utakmice postigao gol za izjednačenje.

Do kraja utakmice bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali bez značajnijih uzbuđenja. Momčad Intera izgledala je kao da im remi u ovom susretu odgovara. Vjerovatno i jeste tako s obzirom na to da su igrali pred podrškom svoga protivnika. Revanš utakmicu sigurno će lakše iznijeti jer će sa tribina imati podršku svojih navijača.

Press konferencija poslije susreta

Nakon odigrane utakmice 1. pretkola UEFA Konferencijske lige, održana je press konferencija na kojoj je trener Veleža Damir Čanadi odgovarao na novinarska pitanja.

Tom prilikom rekao je da smatra da prvo poluvrijeme njegova ekipa nije odigrala baš najbolje, da su imali dosta propusta. Protivnik je pak bio bolji u kontra napadima. Istakao je da Inter ima mnogo kvalitetnih igrača koji su puno doprinijeli ekipi. Čanadi je rekao da se njegova momčad mora prilagoditi načinu igre Intera te da na ovom susretu nisu mogli računati na sve fudbalere, ali da se nada da će od sljedećeg susreta to moći.

(Foto: Ena Kurtović i Tarik Đuliman/@djuli.rar)