Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70

Skandalozna odluka tužitelja Saše Erakovića, ustanovio da su lica iz vozila braće Jašić posipali tečnošću Fatmira Alispahića ali da nisu počinili krivično djelo!

Ako tužitelj Saša Eraković nasilničko „posipanje tečnošću“ po Fatmiru Alispahiću od strane braće Jašić ne tretira kao krivično djelo, to znači da PODSTIČE NASILJE!!! Da li je to korupcija ili nemanje pameti – kod tužitelja? Ili nešto treće?

Podsjetimo, Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Centar/PU Tuzla su, postupajući po prijavi događaja koji se desio 02.02.2024.godine, a koju je nadležnoj policijskoj stanici zbog ugrožavanja sigurnosti podnio novinar i publicista Fatmir Alispahić iz Tuzle, pod nadzorom Kantonalnog tužilašta Tuzlanskog kantona, poduzeli niz operativnih i istražnih radnji u cilju otkrivanja izvršilaca i dokumentovanja krivičnog djela.

S tim u vezi, dana 23.2.2024.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljen je Izvještaj protiv A.J., rođen 1996.godine iz Tuzle i D.J., rođen 1989.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 02.02.2024.godine u Tuzli, počinili krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu prijavitelja navedenog događaja.

Kako je ranije objavljeno radi se o Denisu i Amaru Jašiću a ovu informaciju potvrdio je i sam Fatmir Alispahić.

Inače, jedan od braće Jašić je agitator SDA i politički suradnik Bakira Izetbegovića bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odnosno aktuelnog Predsjednika SDA BiH. Vlasnik motornog vozila marke “BMW”, koji je korišten za napad na novinara Fatmira Alispahića, sa kojim su braća Jašić pokušala pregaziti Fatmira Alispahića je upravo Amer Jašić.

Amer Jašić je u Štutgardu u Njemačkoj bio jedan od organizatora dočeka Bakira Izetbegovića ispred političke stranke SDA, gdje se Bakir Izetbegović fotografisao sa Amerom Jašićem, baš kao i sa Jasminom Mulahuisićem u Luksemburgu.

No, kako je saopštio tužitelj Saša Eraković, napad na Fatmira Alispahića nije krivično djelo.