Kako ekskluzivno saznaje Smartinfo, iz provjerenih međunarodnih policijskih krugova, nastala je prava panika i pometnja oko Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, nakon što ga je Edin Garaplija, bivši pripadnik AID-a optužio da je zajedno sa Kemalom Ademovićem i Osmanom Mehmedagićem, formirao orgniziranu kriminalnu grupu za politička ubistva, terorizam i pljačku.

Izetbegović je još prije nego će ga prijaviti, iz krugova bliskih Garapliji, saznao da mu se sprema krivična prijava, pa je hitno održao tajni sastanak sa Ademovićem i Mehmedagićem, kojima je zaprijetio da ne smiju ni zucnuti njegovo ime ako ih istražitelji budu privodili, inače će na njih poslati svog provjerenog KOS-ovca za skidanje glava Fikreta Muslimovića i mogu završiti kao akademik Redžić.

Bojeći se ponovnog povratka u zatvor i znajući na šta su sve KOS-ovi dželati spremni sa svojim injekcijama cijankalija, nakon kojih se kod žrtve konstatuje srčani udar i zadesna smrt, Mehmedagiću je naglo pozlilo pa je hitno smješten u bolnicu pod izgovorom da je imao ranije zakazan redovni lakši tretman i ugradnju srčanih premosnica.

Ova priča bi možda i pila vode da Mehmedagić već nema dva ranije ugrađena „stenta“ pa je svaki drugi slličan tretman suvišan, te se većina doktora na KCUS-u pita da li je to uvertira za njegovo „izmještanje“ na liječenje u Tursku. Tamo neće biti dostupan istražiteljskim i pravosudnim organima kao što to već nisu Sakib Mahmuljin i Fikret Prevljak, prvi kao presuđeni a drugi pod sumnjom, za ratne zločine i nerazjašnjena ubistva „duboke države“.

Tajni sastanak

U međuvremenu su istražitelji zadokumentovali tajni sastanak Muslimovića i još jednog KOS-ovca, Envera Mujezinovića. Ovaj sastanak je održan u hotelu Emiran, koji je prije par godina „oduzet“ narko mafiji a sada očito služi za zavjereničke sastanke. Tom prilikom je bilo rječi o Mujezinovićevim aktivnostima i kontaktima sa iranskom tajnom službom čija agentura vršlja po Balkanu preko bosansko-iranskog udruženja u kojem su Muslimović i Mujezinović i dan-danas aktivni. Obojica uživaju stanovit ugled jer su Irancima omogučili prodaju pogona raketnog goriva iz namjenske fabrike „Vitezit“. Zahvaljujući njihovim bliskim vezama sa poznatim srpskim trgovcem oružja Slobodanom Tešićem, ovaj transport vojne opreme je preko Srbije prebačen u Iran usprskos sankcijama i vjerovatno uz prećutno odobrenje amerikanaca.

Švercovani raketni pogon je nedavno korišten za punjenje 50 raketa koje su Iranci nedavno ispalili na Izrael, a koje su sve do jedne oborene na pola puta i to zbog slabog raketnog goriva. Da li je ova afera, koja već mjesec dana potresa Iran i uzrok obaranja helikoptera sa Iranskim predsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova, pokazaće istraga uskoro.

Nakon tajnog sastanka KOS-ovaca Muslimovića i Mujezinovića, istražitelji su zadokumentovali i sastanak na Baščaršiji, na kome se Fikret Muslimović sastao sa još jednim tajnim agentom „duboke bošnjačke države“ i prijeratnim saradnikom KOS-a, Senadom Šahinpašićem „Šajom“.

Ovaj predratni piljar je prije rata zajedno sa Alijom Delimustafićem bio suvlasnik pijace CENEX, na kojoj je Muslimović imao tajni punkt preko kojeg su švercali oružje muslimanima kako bi KOS sve dokumentovao i imao opravdanje za masovno dijeljenje oružja i teške artiljerije JNA srpskim pobunjenicima. „Šaja“ nije nikada odgovarao za šverc oružja ali ni za mnoga druga kriminalna djela. Vjerovatno je pošteđen odgovornosti jer je po zadatku Muslimovića u „dubokoj bošnjačkoj državi“ obavljao i zadatke „oficira“ za vezu sa kriminalcima koje od milja zove „žestokim momcima sarajevskog asfalta“.

Svojedobno je „Šaja“ preko kasnije presuđivanog Muhameda Gašija prijetio inspektoru Edinu Vranju da će „unajmiti crnca da mu siluje dijete“, za šta ovaj oficir za vezu sa kriminalcima Bakirove „duboke države“ nikada nije odgovarao za podstrekivanje.

„Šaja“ je zajedno sa svojim kompanjonom Alijom Delimustafićem, a po zadatku Muslimovića i Bakira Izetbegovića naoružao i trojicu predratnih žestokih momaka Ramiza Delalića „Ćelu“, Ismeta Bajramovića „Ćelu“ i Jusufa „Juku“ Prazinu, koji su odrađivali prljave poslove za „duboku državu“. Sva trojica su likvidirani kako bi ih se spriječilo da svjedoče o svojim zlodjelima i nalogodavcima sa najvišeg vrha „duboke bošnjačke države“.

Šta ovaj put Bakirov prvi ađutant Muslimović traži od „Šaje“, koga da angažuje i za šta, ubrzo će biti objavljeno jer se u interesu istrage za sada drži u tajnosti. Bilo kako bilo, međunarodni policajci su zaposjeli čitavo jedno krilo u državnom zatvoru „Vojkovići“ u kome se očekuje dolazak krupnih zvjerki „duboke bošnjačke države“ a vjerovatno i ostalih partnera u 30-godišnjoj uzurpaciji vlasti i pljački naroda.