Ovosedmična gošća podcasta “Speak2Majda” sa Majdom Velić bila je Selma Krifica, naša poznata influencerka, humoristkinja i medijska ličnost. Unikatna po mnogo čemu i uvijek raspoložena Selma je s Majdom razgovarala o životu u Sarajevu i Visokom, putovanjima, poslu, životnim principima i stavovima.

Kako kažu na samom početku razgovora prepoznale su jedna u drugoj pozitivnu energiju, te je cijeli razgovor išao tim tokom.

Ljubav prema snimanju

Selma nam je otkrila da joj nije teško svakodnevno snimati i objavljivati sadržaj na društvenim mrežama, jer je to prosto ono što ona voli i u čemu uživa. “Oduvijek sam znala da ću biti javna ličnost. Kao dijete sam govorila da ću biti MTV kritičar. Moji počeci su na lokalnoj televiziji u Visokom i tada sam kao volonter naučila najviše. Taj period ne bih mijenjala ni za kakve pare. Mladi danas to ne razumiju žele sve odmah i sada.”

U toku pandemije upoznala svoju državu

“Suprug i ja smo oni tipovi osoba idemo sad u Srbiju, Hrvatsku, nebitno.. U toku pandemije nismo mogli putovati, ali smo zato upoznali neka mjesta i u Sarajevu za koja nismo znali, kao i okolne manje planine. Poslije 3 mjeseca rekla sam mu vodi me na more, a on meni sve je zatvoreno kako ćemo, i ja mu kažem idemo u Neum. Tu smo snimili video kako s maskama ulazimo u vodu da se kupamo.”, ispričala je Selma.

Kako kaže u toku te nesretne pandemije desile su joj se i lijepe i ružne stvari, ali ono što joj je najviše falilo jeste kontakt s ljudima. “Jako sam društvena osoba i družila bih se sa svima da mogu. U toku dana nam treba čak 7 zagrljaja da bismo bili sretni, to sam naučila na jednom predavanju, pa sam se našalila kako ću grliti sve redom.”

Podrška porodice i supruga

Kao i mnogima od nas i Selmi je porodica najvažnija u životu. Kako kaže mnogi nisu više tu, neki su odselili, ali nađe se vremena da se sastanu. U svom suprugu Ernadu vidi najveću podršku i vjetar u leđa. “Mi smo dva lava, ali različiti. Nevjerovatno je kako se dobro slažemo. On kaže da je to čista ljubav. Ljudi su površni pa često kažu da ja sve radim, a on ništa. Ali ne vide cjelokupnu pripremu za svaki video koji snimamo. Drago mi je što imamo tu sreću da zajedno obavljamo posao.”

Uvijek sam bila drugačija

“Još u vrtiću sam naučila da ne slušam negativne komentare. Uvijek sam bila drugačija. Imam svoj fazon i tako sam sretna, ne bih se mogla zamisliti u nekom drugom filmu. Kao mala sam farbala obrve, pravila sama sebi odjeću, znalo se desiti da po cijeli dan nešto farbam. Roditelji me nisu kažnjavali, bilo je bitno samo da dobro učim i imam primjerno vladanje.” kaže Selma.

O čemu su sve još razgovarale Selma i Majda, koji san Selma uskoro ostvaruje, kako su završile ovaj razgovor, te koju je novu riječ izmislila Selma pogledajte na našem youtube kanalu u podcastu “Speak2Majda”.