U prostorijama AKC „Seljo“ – „Sloga“, jučer je premijerno izvedena predstava „Ljubavni triangl“, reditelja Miroslava Pilja. Mi smo, kao jedan od medijskih sponzora predstave, imali čast prisustvovati premijeri i uvjeriti se kakve reakcije je ova komedija izazvala kod publike.

Izvođači, Enela Sefer i Adnan Kukuruzović, svojom glumom zabavili su publiku, izmamili osmijehe na naša lica i predstavili nam priču koja zaista poziva svakoga da se zapita o mnogim stvarima u životu.

Nakon što je predstava završila, zabilježili smo utiske nekoliko prisutnih. Evo šta su nam rekli:

„Predstava je savršena, stvarno savršena, nisam odavno gledao ovako nešto dobro i za svaku preporuku bilo kome.“, jedan je od komentara.

„Predstava je bila jako zanimljiva, od početka do kraja. Smiješna, inteligentne šale, opet nešto što je slično razgovorima koji mnogi od nas imaju sa našim prijateljima. Tako da, mislim da se svako može barem djelimično prepoznati u predstavi.“, poručila je jedna gledateljka.

Komentar reditelja nakon premijere

Nakon toga, razgovarali smo sa rediteljem „Ljubavnog triangla“, Miroslavom Piljem:

1. Kakvi su Vaši utisci nakon premijere? Kako Vam je izgledala publika za vrijeme predstave, jeste li zadovoljni reakcijama?

„Pa moram priznati da nije baš jednostavno srediti sve utiske odmah nakon premijere. U principu, mislim da je upravo to ono što smo željeli. Time sam nekako najzadovoljniji. Reakcija publike je bila, koliko god dobra, ipak iznenađajuća. Znate, kada nešto prvi put radite pa se nadate, trudite se da bude sve onako kako treba, kako jeste najbolje. Ipak, pomalo smo i strahovali kako će ljudi sve to skupa primiti, hoće li shvatiti na pravi način. Jako mi je drago da se upravo to desilo i evo…idemo dalje, premijera gotova, slijede reprize.“

Intervju sa Miroslavom Piljem

2. Da li još uvijek ima dostupnih ulaznica za reprizu koja će biti u ponedjeljak, 10.6.? Imate li te informacije?

„Imam, dakle dostupne su na portalu kupikartu.ba. Danas poslijepodne doznao sam da je ostalo još nekoliko karata. Što znači, ukoliko želite, dobrodošli ste, ali očito da treba malo požuriti sa kupovinom karte.  Naravno, to nas raduje kao ekipu, mala je scena, nema puno karata. Ali gledat ćemo da, u svakom slučaju, igramo ovu predstavu na što više mjesta, ne samo u Sarajevu naravno, ne samo na našoj matičnoj sceni ovdje u „Selji“. Ukoliko niste sad u Sarajevu, strpite se, eto nas kod vas.“, rekao je na kraju razgovora Miroslav Pilj.

Razgovor sa glumcima

1. Kakvi su Vaši utisci poslije predstave?

„Pa iskreno, baš sam sretna jer sam čula publiku da se smije, to smo i očekivali, svaki smijeh je mene ohrabrivao da se još više „Ukimetim“ tako da osjećam se baš lijepo. Naročito što mi je ovo prvo pozorišno iskustvo pa sam zbog toga posebno sretna.“, rekla je Enela.

„Odlični, pun sam utisaka. Evo neka lijepa djevojka me slika, to mi pojačava utiske koje si mi ti ostavila, također kao lijepa djevojka koja mi postavlja pitanja.“, rekao nam je Adnan džentlmenski na početku razgovora.

Intervju sa Adnanom Kukuruzovićem

2. Da li ste zadovoljni svojim nastupom i da li ste ispunili vlastita očekivanja?

„Jesam, zadovoljna sam. Zapamtila sam teskt, nigdje nisam ništa zaboravila. Mislila sam i đonove na dlanu da napišem. Ma reko neću, valja mi se po glavi lupat, kako se ibretim, reko neka onda.“, našalila se Enela.

Intervju sa Enelom Sefer

„Što se tiče same predstave, jedva smo čekali premijeru, došla je bukvalno u pravom momentu. Da je bila prije deset dana možda bi bilo prerano, da je bila deset dana poslije možda bi bilo prekasno. Tačno onda kada treba, to je izašlo iz nas na jedan lijep način. Možda malo i za nas dvoje, kao glumce, i Miroslava trećeg, kao autora i reditelja, neočekivano dobar način. Evo bit ću neskroman i reći da smo zaista zadovoljni premijerom i ako ovako bude i dalje, bit ćemo jako zadovoljni da na ovaj način predstava živi.“, istakao je Kukuruzović.

3. Šta mislite, jeste li uspjeli prenijeti emociju na publiku koja je večeras bila ovdje?

„Pa osjećam da jesam jer sam čula iz prvih redova da dobacuju neke komentare, da se slažu, reko to je to. Tako da zadovoljna sam baš, hvala ti.“, poručila je Sefer na kraju razgovora.

Adnan je odgovorio: „Tu moram biti subjektivan, a kada sam subjektivan, uvijek sam samokritičan. Lično, ja mislim da sam mogao bolje, ali ono što je meni publika prenijela potpuno me ispunilo i uživao sam jako. Meni je publika dala više nego što sam ja dao njoj i hvala vam na tome.“

Podsjetimo, prva repriza predstave igrat će se, također na Maloj sceni, u ponedjeljak, 10.6.2024. godine s početkom u 19 sati.

Reditelju i glumcima se od srca zahvaljujemo na pozivu da budemo medijski sponzori i da među prvima odgledamo ovu nevjerovatnu izvedbu. Želimo im puno sreće i uspjeha u narednim izvedbama „Ljubavnog triangla“, kao i u svim budućim predstavama koje nam budu pripremili.