Večeras je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu odigrala utakmicu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025 u kojoj je rezultatom 64:74 poražena od reprezentacije Francuske. Bez sumnje da su naši košarkaši dali svoj maksimum, ali čak ni vođeni publikom u prepunom Mejdanu nisu uspjeli savladati viceprvake Europe.

Podsjetimo da su karte za ovu utakmicu drugog kola, bile nakon 24 sata rasprodane. U prvoj utakmici kvalifikacija naši su košarkaši na krilima fenomenalnog Džanana Muse došli do važne pobjede u Nikoziji protiv Kipra, rezultatom 66:99 i tako otvorili kvalifikacije pobjedom. Francuzi su u prvoj utakmici bili bolji od reprezentacije Hrvatske rezultatom 73:61.

U grupi E sa našom reprezentacijom se nalaze Francuska, Hrvatska i Kipar te će dvije najbolje selekcije obezbijediti plasman na Europsko prvenstvo, a Kipar je kao jedan od domaćina velikog takmičenja, automatski osigurao plasman.

Iduća utakmica trećeg kola našu reprezentaciju očekuje u novembru, kada ćemo igrati protiv Hrvatske u gostima, a tri dana kasnije protiv istog protivnika kao domaćini, a u obe utakmice ćemo tražiti priliku za odlazak na Eurobasket 2025.