Praznik Mimoze u Herceg Novom je izuzetan događaj koji vam omogućava da doživite jedinstvenu atmosferu i uživate u svemu što ova prelijepa obala ima da ponudi.

Dani mimoze su najpoznatijih festivala u Crnoj Gori. Posjetioci mogu uživati u koncertima, pozorišnim predstavama, izložbama, karnevalima, vatrometima i mnogim drugim aktivnostima. Pored kulturnih događaja, posjetioci festivala mogu uživati u bogatoj ponudi hrane i pića.

Restorani i kafići služe tradicionalna jela crnogorske kuhinje, i specijalitete pripremljene od mimoze. Takođe, možete probati razne vrste vina koja se proizvode u ovom delu Crne Gore. Ukratko,

Na otvaranju Dana mimoze u Herceg Novom, domaćini su ugostili preko 20.000 posjetitelja, koji su prvu noć prisustvovali fantastičnom koncertu legendarnog Halida Bešlića, čiji su se hitovi pjevali do kasno u noć.

Nakon kocerta za pamćenje, drugi dan manifestacije, hiljade gostiju su šetali uz morsku rivu i uživali u fantastičnom pogledu na planinu Lovćen na drugoj strani Boko-kotorskog zaljeva. Teško je istaći koji od desetak lokala i bašta na morskoj obali je bio posjećeniji i pobuđivao veću pažnju mnogobrojnih posjetitelja.

Mi smo se opredijelili za onaj ispred kojeg je mnogobrojne posjetitelje zabavljao bend čuvenog muzičara iz Trebinja, Bajra Bake Planjanina. Proslava Dana mimoze u Herceg Novom i okolnim mjestima se nastavlja i narednih dana, gdje će posjetitelje zabavljati i ostale regionalne muzičke zvijezde.

Jedinstvena sportsko zabavna manifestacija u Crnoj Gori, koja privuče veliki broj učesnika je Karotrc, trka karića, a na programu je u nedelju, 25. februara od Rudnika do Škvera. Tog dana, u popodnevnim satima, biće priređen i dječiji maskenbal u Institutu „Dr Simo Milošević“.

Najmlađi će uživati u pozorišnoj predstavi Gradskog pozorišta Podgorica „Čarobnjak iz Oza“ u ponedjeljak, 26. februara, a dan kasnije koncert će u Dvorani Park održati prof. Bosiljka Kulišić.

U samoj završnici 55. Praznika mimoze mještane i goste, ali i članove karnevalskih grupa iz gradova regiona i Evrope, očekuje Maskenbal na otvorenom u Parku Boka u petak, 1. marta. Koncert će održati grupa Tap 011.

Kako navode iz Opštine Herceg Novi, posjetioce 55. Praznika mimoze očekuje više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa „Za sve gušte“ od 15. februara do 3. marta.

By admin