Taman kad su međunarodne snage stegle UN-obruč pobunjenom secesionisti iz RS i svezale čvor na “crnoj kravati” u većinskom bh entitetu, SNSD i NIP, “genetski predodređeni uzurpatori vlasti”, povukoše džokera “pozovi prijatelja”. U bosanskohercegovačkoj verziji kviza “multi-Milioner”, pred očima javnosti, počeše se odazivati vjerni partneri i sudjelitelji vlasti unazad 30 i kusur godina SDA i SDP.

Ovim (ne)vještim spinovanjem nastoji se prebaciti pažnja javnosti sa goruće problematike napada na BH ustavni poredak i razbijanja hobotnice narko kartela TITO i DINO koja je svojim koruptivnim pipcima uveliko zahvatila BH društvo, sve od policije do politike.

Kome i zašto je u interesu sada optuživati jedni druge, kada za to postoje institucije pravosuđa pred kojima, gle za divno čudo, ni jedni ni drugi nikada nisu podnijeli nijednu argumentovanu krivičnu prijavu za kriminal, izdaju, korupciju, izborne krađe itd. Lakše se međusobno optuživati i zamajavati svoje glasačko tijelo sa 14 odnosno 15 tačaka famoznih saopštenja koje prenose SDA i SDP.

Nakon što je međunarodna zajednica konačno pokrenula oduzimanje nelegalno stečene imovine političarima i njihovim tajkunima, te pripremila javnu sramotu u 193 zemlje članice UN-a svim planerima, izvršiteljima i negatorima genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, združene snage uzurpatora narodne vlast, koje sve zajedno nemaju ni 30% ukupnog glasačkog tijela, zajedničkim snagama spinuju javnost, ne bi li kako ostali na vlasti i izbjegli hapšenja.

Ova činjenica i glas obespravljenog naroda bi trebali biti više nego dovoljni čestitim političarima da pokrenu mehanizam VANREDNIH IZBORA koji nam je konačno zahvaljujući intervecionizmu međunarodne zajednice stavljen na raspolaganje. U tom slučaju će obespravljeni narod dati svoju zadnju, šta misli o trenutnim uzurpatorima.

Doc.dr. Edin Garaplija