Netom završeno prvenstvo Bosne i Hercegovine u fudbalu ponovo nije zadovoljilo apetite pristalica Fudbalskog kluba „Sarajevo.“ Rukovodstvo je prije starta sezone najavljivalo borbu za trofeje i još mnogo toga lijepog za ovaj klub, ali ono najvažnije, a to je rezultat, ponovo je razljutio navijače i vratio film u vrijeme kada je Ismir Mirvić, predsjednik kluba, pompezno najavljivao pehare u vitrinama i stvaranje, kako ga je nazvao, „Evropskog Sarajeva.“

Ali od toga se, maltene, ništa nije ostvarilo. Dovedeni su fudbaleri koji su najavljeni kao ogromna pojačanja, uz nekoliko izuzetaka, pokazali su se kao ogromna razočarenja. Uvertira je bila kada su najvatreniji navijači kluba, „Horde zla“, tražili odlazak tadašnjeg trenera Mirze Varešanovića. Mirvić je popustio pod pritiskom i smijenio Varešanovića. Potom je uslijedio, na velika usta najavljeni, dolazak trenera Simona Rožmana iz Slovenije i Senijada Ibričića, nekad proslavljenog reprezentativca BiH, na mjesto direktora kluba. I na kraju balade, Sarajevo je osvojilo za njih i njihove ljubitelje tek 4. mjesto u WWin ligi.

Ostvaren je plasman u Evropska klupska natjecanja, ali zahvaljujući činjenici da je Borac osvojio titulu prvaka, Zrinjski pobijedio u Kupu BiH pa je tako FK Sarajevo otišlo u Evropu kao četvrtoplasirano. Nisu to rezultati koji mogu zadovoljiti niti klub niti njegove pristalice. Nakon svega, smijenjen je direktor kluba, Ibričić, kao prva žrtva loših rezultata. Sve su glasniji oni koji tvrde da su i dani Simona Rožmana na klupi odbrojani. S tim u vezi, pojavila se vijest da bi Safet Sušić mogao preuzeti trenersku palicu i doći na Koševo kao novi trener bordo ekipe.

Sušić je već dugo bez posla i to je ono što može biti otežavajuća okolnost. Nisu niti najmanje glasni oni koji tvrde da je taj potez Mirvića smišljen i da igra na kartu ogromne ljubavi koju prema Safetu Sušiću ima, maltene, svaki navijač. Situacija u Fudbalskom klubu Sarajevo je sve, samo ne onakva kakvom je rukovodstvo najavljivalo. Pokazatelj za to je i saopštenje udruženja građana „Horde  zla“ koji su svoje nezadovoljstvo iznijeli u saopštenju. Akcenat su stavili na administraciju kluba i žestoko ih upozoravaju na ono što se dešava u Bordo redovima.

„Neuspjeh kluba se ne ogleda samo u rezultatskom neuspjehu na terenu i na tabeli. Neuspjeh kluba se ogleda i u neradu njegove administracije. Godinama unazad, između dvije (polu)sezone, mijenjaju se stručni štabovi, šefovi i treneri omladinskog pogona, čak se i formalno mijenjaju rukovodioci kluba (iako defacto i dalje vode procese i zastupaju klub), ali ono što se godinama ne mijenja je njegova administracija, većinski sastavljena od osoba iz svijeta ženskog fudbala, uz izuzetak svega par endemskih primjera uposlenika kluba, koji sa istim uistinu imaju veze i svoj posao obavljaju s puno ljubavi i poštovanja prema Fudbalskom klubu Sarajevo. Ovako se prema instituciji zvanoj Fudbalski klub „Sarajevo“ ophodi gore spomenuta godinama nepromjenjiva administracija”, navele su „Horde zla“ i objavile fotografije kiselog vrhnja i osvježivača zraka među trofejima.

Sada su na potezu Mirvić i rukovodstvo kluba.