Kompanija Lild BH pronašla je lokaciju za izgradnju svog objekta u Lukavici, odnosno Istočnom Novom Sarajevu, prenosi Akta.ba. Prema nepotvrđenim, ali provjerenim informacijama, Lidl je kupio zemljište preko puta tržnog centra Tom. Radovi na čišćenju, sječi i krčenju zemljišta su završeni, te će uslijediti ostale pripreme za gradnju. 

Inače, Istočno Sarajevo i Istočna Ilidža su bili među prvim opštinama sa kojima su predstavnici Lidla održali sastanak i to 2021. godine. Ipak, detalji sastanka nisu bili poznati. 

U skladu sa politikom kompanije, Lidl na našem tržištu još nije javnosti prezentirao planove o tome kada će prve prodavnice biti otvorene, a o tome se govori pune tri godine. Iako će otvaranje Lidla sačekati još neki period, konkursi za posao i odabir lokacija za buduće objekte, ukazuju na to da je ova investicija sve bliže realizaciji.

Izvor: Akta.ba

Nedavno je zvanično završen njihov prvi objekat u Bosni i Hercegovini koji se nalazi u Bijeljini. “Lidl” je do sada u BiH registrovan na adresama u Sarajevu, Banjoj Luci i Brčkom. Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara. 

Sa posljednjim povećanjem, trenutni kapital kompanije iznosi 216,1 miliona KM. Na povećanje kapitala utiče i uknjiženje nekretnina na kojima Lidl gradi, ili namjerava graditi objekte.

Radi se o objektima koji nisu luksuzni, ulaganja u njih nisu velika, najčešće su površine od 1.000 do 2.000 kvadratnih metara, što znači da su u rangu supermarketa.

Naglasimo i to da je Lidl prvi lanac s evropskog tržišta koji je pokazao interes poslovati u našoj zemlji. 

Članak preuzet sa Akta.ba