Zlatko Karahodžić prerano nas je napustio, a mnogobrojni prijatelji i kolege podijelili su emotivne objave na društvenim mrežama.

Karahodžić je sarađivao sa grupom „Helem Nejse“ prilikom kreiranja albuma „Gluten Tag“ koji je objavljen 2020. godine. Zlatko je grupi pomogao sa svojim talentom sviranja bassa.

Također, bio je menadžer produkcije filma „Mercy“ Benjamina Dizdarevića koji je svjetlost dana ugledao 2014. godine.

Posljednji pozdravi za divnog prijatelja i kolegu

Čovjekova veličina ogleda se, nažalost, od trenutka kada napusti ovaj svijet. Koliko ljudi izrazi tugu i žaljenje za preminulim, na koji način se od njega oproste, pokazatelj je traga koji će ta osoba ostaviti iza sebe. Broj objava i članaka posvećenih Zlatku je ogroman tako da sami procijenite o kakvoj ličnosti se radi.

Jutros je Admir Čular, član grupe „Helem Nejse“, na svom Facebook i Instagram profilu podijelio oproštajnu poruku posvećenu svom prijatelju Zlatku. U opisu objave napisao je:

„Brate moj, dušo moja, nikad u životu nisam osjećao ovakvu bol. Hvala ti za prijateljstvo, dobrotu i sve što smo prošli zajedno. Mirno spavaj i odmori se. Voli te tvoj Gagara.“

Njegove kolege podijelile su tugu i bol nakon iznenadne smrti njihovog saradnika:

„Prijatelju. Teško je išta napisati.“, stoji u objavi Eldara Muhića, bivšeg uposlenika BHRT-a gdje je radio i Karahodžić.

„Zlaja moj dobri…Hvala ti za sve spontane kafe i uspomene, bio si momčina kakvih nema mnogo…“, poruka je Mirze Salkovića koji je bio član AMUS-a 2016. godine, kada je i Karahodžić bio član iste.


Ekipa multimedijalne platforme Smartinfo.ba ovom prilikom želi izraziti iskreno saučešće porodici i prijateljima Zlatka Karahodžića. Neka ti je laka zemlja dragi Zlatko!