Nova epizoda emisije ‘VOX’ sa Mimom Šahinpašićem je dostupna na našem Youtube, TikTok, Instagram i Facebook profilu te putem zvaničnih streaming sistema. Kompletnu emisiju možete pogledati na linku u ovom članku.

U svom nestvarnom repertoaru pjesama koje je izbacio na tadašnjem Yu tržištu, genije u svom poslu Branimir Džoni štulić, ima i jedna koja nosi naziv „Niska bisera“. Taj slikoviti naziv pjesme nevjerovatno ocrtava poteze žene koja je spletkama oko Bogića Bogićevića, pravo iz nikuda stigla na mjesto gradonačelnice glavnog bh grada.

Malo se prisjetimo izbora za gradonačelnika iz tog perioda. Nakon što su se bezočno poigrali s imenom i integritetom Bogića Bogićevića, još uvijek vladajuće partije u prijestolnici su odnekuda izvukle mladu pravnicu bez ikakve političke prošlosti i montirale je na vlasti nebitnu, ali simbolično važnu dužnost. Tada, istina, nije bilo niti jednog jedinog razloga da baš Benjamina Karić zauzme kancelariju u kojoj je trebao biti Bogić, a danas ima stotinu i jedan da joj se lijepo kaže hvala i doviđenja!

By admin