Znate li individuu po imenu Albin Zuhrić, rođen u Foči. Jedna jako zanimljiva osoba iz ovdašnjeg političkog establišmenta. Neradnik!

Sjetih se Halida Genjca koji je oborio sve rekorde u politici BiH. Od 1995. kad je sjeo u fotelju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pa sve do 2022. godine kada mu je plata bila preko 5,5 hiljada maraka. A novac iz stranke koji je uzimao kao visokopozicionirani u SDA da i ne spominjem. Dr Genjac se napunio kao malo ko.

A kada sam kod SDA vratio im se fikus. Naime nakon odlaska Fadila Novalića u zatvor na mjesto drugog u SDA ponovo je vrnut Šefik Džaferović.

Milorade, sjetiš li se pompeznog otvorenja bolnice u Istočnom Sarajevu nazvane „Srbija“, kad smo slušali salve hvalospjeva o zdravstvu entiteta koji je u tvom vlasništvu. Klinika „Majo“ je ambulanta za bolnicu „ Srbija“ po tvom kazivanju. Došao je i Aleksandar Vučić na otvorenje. I šta bi Mile? Eno ti se ljekari, medicinske sestre, uopšte osoblje masovno seli u Sarajevo i zapošljava u ovdašnjim klinikama iz jednostavnog razloga, veće im plate Milorade. Eno ti samo u „ ASA“ bolnici veliki broj onih koji su do prije malo bili kod tebe. Kako si krenuo Milorade napravićeš egzodus Srba u Federaciju BiH. 

By admin