Stanje i dešavanja u ovoj državi su u većini slučajeva kontra svih moralnih i uopšte ljudskih normi, ali zahvaljujući prije svega narodu ili narodima ovdašnjim, oni koji nas vode još uvijek su na tim pozicijama.

Milorad Dodik prije ulasku u BiH u Evropsku uniju ide po savjete u Bjelorusiju kod dokazanog dikatatora Lukašenka. U isto vrijeme njegov kolega Dragan Čović, preporuke za prijem u EU nalazi na promociji knjige presuđenom ratnom zločincu  Valentinu Ćoriću.

Jedan od glavnih kandidata ‘Šestoaprilsku nagradu’ Grada Sarajeva bio je Tomislav Cvitanušić – ironman, triatlonac i alpinista koji se u prošloj godini popeo na vrh svijeta. Međutim, Cvitanušić nije dobio ‘zeleno svjetlo‘ odbora Gradske Uprave, pa je gotovo izvjesno da će najvrijednija nagrada Grada Sarajeva za 2024. godinu ipak pripasti nekome drugom .Šta neko misli kritikovati Gradsku upravu! E neće moći, jer oni su bezgriješni.

Profesorica i direktorica Kliničkog centra u Sarajevu sve ove godine predstavljala se kao doktor nauka, uzela silne novce i privilegij, a kada se dokazalo da je sve prevara, ona serbez ode u penziju i to sa otpremninom. O aferi sa respiratorima u kojem je spomenuta imala bitnu ulogu, za sada nema ništa. Pojela maca. 

I dok beskrupulozni likove oličeni u politikantima ovdašnjim, otimaju od naroda kroz sve veće namete i cijene, Pomozi.ba radi predivne stvari- Hvala u ime svih nas ljudima iz Pomozi.ba.