Gostujući u podcastu ‘MimoVas’, zastupnik NiP-a u skupštini KS Aljoša Čampara odgovarao je na brojna aktualna pitanja s posebnim osvrtom na rad koalicije stranaka Trojke i stabilnosti vlasti u Kantonu Sarajevo.

”Nažalost, mislim da stvari u KS nažalost idu u potpuno pogrešnom smijeru. Smatram da je za Trojku najvažnije da opstane kao Trojka i da tako nastupa jer jedino tako može napraviti dobar izborni rezultat. Vidite da je i sa druge strane napravljena Trojka. Ja sam to nagovještavao još prošle godine. Zato sam bio protiv izbacivanja Stranke za BiH, bez obzira na lične animozitete, tu Trojka nije zadržala koalicioni kapacitet i nije ga proširila.” – kaže Čampara.

Osrvrnuo se i na odnose unutar općina KS. Za općinu Cenetar kaže da je bespotrebno došlo do loših odnosa na relaciji Srđan Mandić i pojedini općinski vijećnici.

‘Teško je to sada pomiriti, bilo je tu teških riječi i niskih udaraca i mislim da je to velika šteta za Trojku. Kako će se to riješiti i šta će se dogovoriti ostaje da vidimo u narednom periodu. Mislim da je sve to bilo potpuno nepotrebno, ne vidim ništa politički racionalno.” – zaključuje Čampara.

Što se tiče izlaska Arijane Memić iz kluba NiP-a u Skupštini KS, Čampara kaže da je to ogromna šteta za NiP, i u političkom i u perceptivnom smisli.

”Žao mi je što se to desilo, razumijem sve njene razloge ali kada izgubite nekoga sa takvim izbornim legitimitetom i sa takvim izbornim potencijalom kao što je ona, mislim da je to ogromna šteta za stranku. Konaković će razgovarati sa njom mada ja mislim da je njena odluka konačna i da je ona neće promijeniti. Šteta je za stranku ali moraju i oni drugi, na koje je ona upozorila i na šta se ljutila, povesti računa i znati šta su uradili.” – smatra Čmpara.

Cjelokupno gostovanje i odgovore na brojna druga pitanja možete pogledati na YouTube linku.

By admin