Nova epizoda podcasta ‘Speak2Majda’ je pred vama. Autorica i voditeljica Majda Velić ugostila je Nedima Babića, jednog od naših najpoznatijih fitness trenera i vlasnika brenda Fit by Level Up.

”Treba da ste aktivni stalo jer će mi to valjati u starosti, treba da ste aktivni cijeli život. Vlada stereotip da vi trebate trenirati samo u mlađim danima što je pogrešno.”

”Ja sam imao kroz svoju praksu i iskustvo koje sam stekao radeći sa hiljama ljudi, slučajeva kada su ljudi sa 60 godina počeli trenirati i podgili svoj životni stil na potpuno novi nivo.”

”Vi tokom dana, ako ne možete naći 20 minuta za trenig imate problem sa prioritetima. 20 minuta za zdravlje je obaveza. Nema izgovora. Zdravlje je najvažnije. 20 minuta treninga je sasvim dovoljno.”

”Postepeno smanjujte unos šećera. Ako imate običaj da dnevno pojedete cijelu čokladu, krenuti treba sa ukidanjem jedne kocke, pa jednog reda i na kraju stvorite sjajnu naviku da ne jedete slatko. Rafinirani šećer je jedan od najvećih uzročnika prekomjerne težine i svih oblika dijabetesa”

Ukoliko želite da krenete sa zdravim životnim navikama, trening je najvažniji. U tome će vam sigurno pomoći Nedim i njegov tim. Više detalja možete pronaći na njegovom sajtu ili jednostavno kliknite na ovaj LINK.