Gost novog izdanja podcasta ‘MimoVas’ sa Mimom Šahinpašićem bio je Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića. Muriz kaže da zna ko su ubice njegovog sina ali da to ne treba govoriti on, već to javnosti treba otkriti tužilaštvo. Nakon devet godina, u zatvoru je jedino završila Alisa Mutap ali Muriz kaže da on neće odustati dok se ne otkriju imena ubica, nalogodavaca i onih koji su sve zataškavali sve ove godine.

Od MUP-a je sve i krenulo. Od 2016. godine kada je ubijen Dženan Memić, MUP je počeo sa prikrivanjem ubistva. Stanje u MUP-u je sada još gore.

Kapidžić se požalio da se ubistvo Dženana pripisuje SDA

”Ja se duže borim nego što je Faruk Kapidžić u SDA. Ja znam da tamo ima čestitih i poštenih ljudi ali Vahid Ćosić i Dalida Burzić su iz SDA. To su jazavci, na ulici šapću. Tu nema ništa pošteno. Smeta im što ih prozivam ali meni je ubijeno dijete. Hoću da znam ko mi je ubio dijete.”

Memić kaže da je sistem učestvovao u prikrivanju ubica njegovog sina. SDA je ta čiji kadrovi su u MUP-u, Sudu i Tužilaštvu.

Ko kontroliše MUP KS

”SDA neka se očisti. Mi smo jači od njih. Ogolili smo ih. Postoji duboka država, to su MUP, Tužilaštvo i Sud. To je duboka država. MUP-om Kantona Sarajevo upravlja SDA, to znam!”

Služba podmeće imena potencijalnih ubica samo kako bi zavarali i nas i javnost. Advokat Faruk Balijagić je ranije za naš medij kazao da su bila trojica ubica i da je jedan izvršio samoubistvo. Znaju se imena ali to treba otkriti MUP KS.

Tri su ubice, jedan je izvršio samoubistvo

”Faruk Balijagić zna, čovjek je dugo u pravosuđu. Međutim i nama se podmeću imena. Čim neko izvrši samoubistvo kažu da je on ubica. Tužilaštvo čim krene u istrage i putem otkrivanja istine, službe nama poturaju lažne informacije. Do sada su nam rekli imena 63 potencijalnih ubica Dženana Memića.”

Kada je riječ o dosadašnjim procesima, posebno se Memić osvrnuo na postupke i izjave sudije Branka Perića. Kaže da je sudija Perić najznačajniji primjer koliko je pravosuđe u BiH korumpirano.

Sudija Branko Perić je korumpiran

”Ne znam kakvu je imao potrebu da se oglasi, on je otišao u penziju ali ne i u mirovinu. Čovjek ne miruje. Ja bih to nazvao Branko protiv Branka. Kada je oslobodio sve ove rekao mi je da se trebam boriti i da je to dug proces. Sada Branko brani Alisu i kaže da se nada da će poništiti presudu Alisi.”

O čemu su još razgovarali Muriz i Mimo pogledajte na našem YouTube kanalu.