U novom izdanju emisije ‘VOX’ provjeravamo. Milorad Dodik, predsjednik RS-a i skupina secesionista oko njega odlučila se na novi korak. Dokument o ‘mirnom’ razdruživanju RS-a i Federacije BiH upućen u NSRS. To se u narodu zove bacanje dimnih bombi. Evo kako to u praksi izgleda.

Da je dokument o ‘mirnom’ razdruživanju RS-a i Federacije BiH upućen u Narodnu skupštinu Republike Srpske izvjestio je Avaz.

Na 14. posebnoj sjednici NSRS naći će se “Sporazum o regulisanju odnosa RS i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima”. Riječ je o tački koja je prijedlog narodnih poslanika te onom što je najavljivano kao “mirno razdruživanje”. 

Paralelno sa ovim postupkom, predsjednik NSRS Nenad Stevandić izjavio je da entitet RS i Srbija prave još jedan korak ka ujedinjenju. Korak se ogleda u tome da će danas biti održana konstituirajuća sjednica Parlamentarnog foruma RS i Srbije, što se nije desilo 30 godina.

Njega je ranije pripremila Vlada RS, a odobrenje je dao i predsjednik RS Milorad Dodik.

Tako i na drugoj strani, Izetbegović treba pojasniti kakav je ovo porast radikalizma pod plaštom religije. Kao što Dodik govori da je sve kontra RS-a, tako će sada i Izetbegović izaći sa pričom o udaru na Bosnu i Bošnjake.

Sve ove političke odluke u normalnom izražavanju glase jednostavno kazano kriminal. To je jedna skupina kriminalaca koja svoja nedjela prikrivaju prepadanjima secesijom, razdruživanjima i kojekakvim međusobnim belajima, a u praksi to su vam rođena braća po novcu.

Tako i Čović, koji je sa neoporezivim kladionicama milijarde zgrnuo u hercegovačku centralu HDZ-a.

To nije politika, to je kriminal koji iziskuje početak procesa koji će ove ljude napokon dovesti pred sudove.

Detaljnije ne propustite poslušati u novoj epizodi VOX-a na našem Youtube-u kanalu!