Chat GPTFoto: the-sun.com

Popularni chatbot ChatGPT prvo je bio dostupan samo putem internetskog preglednika, pa su onda došle i mobilne aplikacije, a OpenAI je sad napravio korak prema osvajanju miliona uredskih računara. Naime, predstavljena je Windows aplikacija popularnog AI chatbota.

Podsjetimo, već je ranije predstavljena aplikacija za macOS računare, čime je očit smjer u kojem OpenAI ide. Lansiranjem Windows aplikacije, cilja se na, otprilike 1,4 milijardi aktivnih korisnika Windowsa. Naravno, nisu svi u uredima niti će svi koristiti aplikaciju, ali potencijal je tu.

Nova Windows aplikacija trenutno je dostupna kao predpregled pretplatnicima ChatGPT-a. Korisnici trebaju instalirati aplikaciju, a za pristup je dovoljno kliknuti Alt + razmaknicu.

S obzirom na to da su u OpenAI očito puno vremena posvetili izradi aplikacije koja će se besprijekorno uklopiti u Windowse, jasno je da naglasak stavljaju na AI asistenciju koja potiče produktivnost.

Osim toga, stvaranjem ovakvog jednostavnog dodatka, koji ne zahtijeva prelazak u drugi program ili prozor, OpenAI želi pokazati da je ChatGPT nezamjenjiv alat i u poslovnom i u privatnom okruženju.

ChatGPT je postao vrlo popularan zbog svoje sposobnosti da pruža relevantne i korisne informacije, često na zabavan i pristupačan način. Njegova važnost raste kako se sve više ljudi i tvrtki oslanja na naprednu tehnologiju za poboljšanje komunikacije i produktivnosti.

ChatGPT se koristi u različitim industrijama zbog svoje svestranosti i sposobnosti da učinkovito komunicira s korisnicima.

Neke od glavnih industrija koje koriste ChatGPT uključuju korisničku podršku, obrazovanje, marketing i kreativno pisanje. U svakoj od ovih industrija, ChatGPT pomaže u poboljšanju učinkovitosti i kvalitete komunikacije.

Što je sljedeće? Nastave li ovim tempom, OpenAI, odnosno ChatGPT, mogao bi zamijeniti operativne sisteme i programe kakve danas poznajemo. A to bi moglo imati nevjerojatne posljedice na tržište i naše živote, piše VentureBeat.