Zukan Helez

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez oglasio se na društvenim mrežama u vezi pisanja portala Klix.ba. Naime, ovaj portal je objavio članak da su “Bh. dronovi” kupljeni u Kini, pa predstavljeni u Zenici kao domaći brend.

Helezovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Klix ponovo laže i obmanjuje javnost u BiH

Danas je portal Klix ponovo obmanuo i slagao javnost u našoj zemlji dovodeći mene u vezu i dronove Centra za tehničko tehnološko ispitivanje Sarajevo koji su navodno uvezeni iz Kine, a nedavno predstavljeni na Zeničkom privrednom sajmu (ZEPS).
Dronovi čiju sam proizvodnju najavio nemaju veze sa dronovima Centra za tehničko tehnološko ispitivanje Sarajevo.

Objavljivanje laži u vezi dronova i moga rada kao ministra odbrane BiH je samo nastavak politike kreirane od Vučićevog režima i BIA, a čiji je egzekutor odnedavno postao i portal Klix. Prema više izvora, Klix se navodno preko MTEL nalazi na platnom spisku Vučićevog režima.

U posljednje vrijeme, javnosti u našoj zemlji je vidljivo kad god je došlo do napada Vučićevog režima na suverenitet i teritorijalni integritet BiH te kad god su odgovorili naši ministri čija je ustavna i zakonska obaveza da odgovore na napade na nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet ove zemlje, Klix je redovno i bez izuzetka stao na stranu Vučića.

Također, ako se pažljivo pogleda pisanje i izvještavanje Klixa može se uvidjeti da predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik ima bolji tretman od bilo kojeg drugog zvaničnika u našoj zemlji, isto kao i kod medija iz RS i Srbije, koji se već godinama nalaze po šapom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iz ovih razloga, laganja i obmanjivanja javnosti u Bosni i Hercegovini o mome radu i proizvodnji dronova u našoj zemlji, do daljnjeg prekidam saradnju sa portalom Klix.

Bosna i Hercegovina ima i proizvodi dronove, naša namjenska industrija iz dana u dan napreduje, stalno usvaja nove savremene tehnologije u proizvodnji te bilježi odlične rezultate, bez obzira koliko god se Vučić i njegovi mediji trudili prikazati da nije tako”, napisao je Helez.

Redakcija našeg portala je uputila mail Klix.ba u kojem smo zatražili njihovu reakciju.