Jutros je Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svijeta ikada, podijelio vijest o prekidu saradnje sa Goranom Ivaniševićem. Vijest je podijelio na svom facebook i instagram profilu.

Đoković je u svojoj objavi o prekidu saradnje na engleskom jeziku napisao:

“Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018. godine i Marian i ja smo tražili inovacije i nekoga ko će unijeti malo čarolije serviranja u naš dvojac. U stvari, ne samo da smo donijeli servis, već i puno smijeha, zabave, broj 1 na ljestvici na kraju godine, obaranje rekorda i još 12 Grand Slam titula (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame? #Nolefam zna. Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju. Naša hemija na terenu je imala i uspona i padova, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je i on) da osim što smo zajedno pobjeđivali na turnirima, imali smo i sporednu bitku u Parchisi koja je trajala… dugi niz godina. I taj turnir za nas nikad ne prestaje.
Šefinjo, hvala na svemu prijatelju. Volim te.”

Izvor: Facebook

Đoković u svom timu pored Ivaniševića ima i fitnes trenera Marca Panichia i fizioterapeute Miljana Amanovića i Claudia Zimaglia. Hoće li neko novi doći u tim srpskog tenisera umjesto Ivaniševića, saznat ćemo uskoro.

36-ogodišnji teniser uprkos ranom ispadanju na Indian Wellsu i otkazivanju učešća na Miami Openu, i dalje bilježi dobre rezultate. I dalje je broj 1 na svjetskoj ATP rang listi, a na idućem Grand Slamu u Parizu (Roland-Garros) koji počinje 20. maja, branit će titulu.