Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Kapiten Vatrenih svojim prisustvom uveličao je premijeru filma o Zrinjskom, a Mostarci su ga srdačno dočekali u svom gradu. Neminovno je da Modrić važi za veliku ikonu u svijetu, a posebno za Ultrase koji su mu čak dodijelili i nagradu nakon odigrane sezone na „Stadionu pod Bijelim Brijegom“.

Kako smo i pisali, dugo je najavljivana premijera dokumentarnog filma „HŠK Zrinjski – Priča o ponosu“, a ista se i održala jučer u prostorijama Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače. Publika i zaljubljenici u mostarski klub, imali su razlog više da dođu na premijerno prikazivanje dokumentarca.

Djeca se posebno obradovala fudbalskoj zvijezdi

Razlog više bio je dolazak Luke Modrića, fudbalera koji je sa svojih 18 godina došao na posudbu u Zrinjski. Nevjerovatnim talentom odmah je pridobio navijače Plemića i ostao cijenjen među njima i 20 godina nakon saradnje sa Zrinjskim.

Najviše su mu se obradovala djeca za koju je susret s Modrićem sigurno ispunjenje jednog sna. Veoma simpatično jeste da su svi nosili dresove Zrinjskog, jedan dio bijele, a drugi dio crne dresove. Tako su se rasporedili pored crvenog tepiha i čekali da zvijezda prošeta između njih kako bi se rukovali i fotografisali sa Modrićem.


“Zrinjski je ponos”

Premijeri je prisustvovalo 700 zvanica i gostiju, što je za kreatore filma svakako veliki uspjeh. Reditelj i scenarist „Priče o ponosu“ Dragan Komadina nakon premijere dao je izjavu za prisutne medije. Rekao je da je to za njega bila večer ponosa i da je tolika posjećenost dokaz koliko je svima stalo da se priča o jednom ovakvom klubu.

Svi su s nestrpljenjem iščekivali Modrićev govor pa je nakon specijalne najave, izašao na binu i obratio se prisutnima:

„Nadam se da ću u budućnosti dolaziti malo češće. Zahvalio bih se i čestitao ljudima koji su radili ovaj film. Napravili ste odličan i emotivan film, a posebno je odličan naslov „Priča o ponosu“ jer Zrinjski je ponos i ja sam ponosan što sam bio dio Zrinjskog i što je moja karijera krenula iz ovog kluba. Hvala navijačima Zrinjskog i gradu Mostaru na ljubavi koju osjećam i dan-danas“, iskren je bio Modrić.

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, iskoristio je fudbalerovu posjetu da mu uruči ključ Grada Mostara. To je umjetničko djelo koje je 2017. godine proglašeno najljepšim originalnim gradskim suvenirom, a njegov tvorac je Bećir Burić. Burić je preminuo krajem novembra 2020. godine.

Foto: Facebook/Mario Kordić

Posebno emotivan trenutak za hrvatskog reprezentativca bio je susret sa Franjom Džidićem. Džidić je inače prvi trener Luke Modrića koji mu je dao priliku da zaigra u seniorskom timu, a to je upravo bio Lukin angažman u Zrinjskom. Pogledajte kako je izgledao njihov susret:


Period proveden u Zrinjskom pamtit će zauvijek

Na zvaničnom Instagram profilu HŠK Zrinjskog objavljen je kratak intervju sa Lukom Modrićem. Između ostalog, fudbaler je istakao da vrijeme provedeno u Zrinjskom pamti po ljubavi navijača. Da je to ono što igrače čini sretnim i ponosnim. Također, rekao je da mu je igranje za Plemiće puno pomoglo u karijeri te da se njemu sve dobro poklopilo jer nije imao nikakvih „rupa“ u nastupima, odnosno perioda da nije igrao ni za jednu ekipu.

Kratku retrospektivu Modrićevog dolaska u Mostar pogledajte u nastavku: